Nyelv
Kattintások
284
hu.news

A vatikáni dikasztérium igazságtalanul becsmérli a német püspökök weboldalát

A német püspökök katholisch.de weboldala december 14-én lejelentette, hogy a strasbourgi Marie-Jo Thiel erkölcsi teológus ellentmondott a katolikus erkölcsi tanoknak egy freiburgi beszédében.

A cikk leírta, hogy Thiel tagadta azt, miszerint a homoszexuális tevékenység "mindig bűnös", valamint ellenzi az egyház tilalmát a fogamzásgátlással kapcsolatban.

Ez az ügy azért főle botrányos, mert Thiel az Életvédő Pápai Akadémia tagja.

December 22-én a Pápai Akadémia Twitteren azt állította, hogy a katholisch.de jelentése és hasonló jelentések a svájci püspökök cath.ch oldalán "hamisak és nem megbízhatók". A két weboldal nem válaszolt a rágalmakra.

December 26-án az Akadémia publikálta Thiel tagadását (eredeti szöveg lent), ami azt állította, hogy a cikk "elferdítette" a mondanivalóját, így "helytelen", mivel a beszédének csak "bizonyos részeit" közölték így.

Thiel azonban nem mondta, hogy rosszul idézték volna szövegét.

Próbál elrejtőzni azzal, hogy a szexuális erkölcs "nagyon összetett", miközben azzal vádolja a katholisch.de oldalt, hogy ebből az összetettségből "zűrzavart" próbálnak csiholni.

Thiel tagadása nyilvánvalóan elterelés. Azt nem tagadja, hogy mit mondott a homoszexuális tevékenységekről és a fogamzásgátlásról.

#newsNfmmfuvvld