Taal
Kliks
107
nl.news

Meer details over de geheime veroordeling van de onschuldige kardinaal Pell

De valse veroordeling van kardinaal George Pell op 11 december - zo berichtte en.news gisteren- was gebaseerd op een unaniem oordeel van de jury, schrijft de anti-kerkelijke TheDailyBeast.com (12 december).

De kardinaal werd "schuldig" bevonden aan homoseksueel misbruik van twee Melbournse koorjongens eind jaren '90, toen hij daar aartsbisschop was, hoewel het, gezien de locatie, onmogelijk is dat dergelijke misbruiken ooit hadden kunnen plaatsvinden.

Het proces is nog steeds onder een knevelorde in Australië, wat verhindert dat details van het geheime proces openbaar werden gemaakt.

Al die tijd heeft Pell zijn felle en consequente ontkenningen van dergelijke beschuldigingen herhaald.

Een tweede proces, bekend als het "zwemmersproces", zal begin 2019 beginnen. Pell wordt beschuldigd van het "seksueel beledigd" hebben van twee jongens die speelden in een openbaar zwembad in Ballarat, Victoria, meer dan veertig jaar geleden, hoewel er geen bevestigende getuigen zijn.

Pells veroordeling is een gevolg van de voortdurende misbruikhoax die onschuldige priesters schuldig bevindt, hoewel seksueel misbruik onder katholieke geestelijken minimaal is.

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsZwtshzjnka