Clicks66
ro.news

FSSPX :Revoltă printre credincioşii din Paris

Pe 10 mai Societatea Sfântului Pius al X-lea (FFSPX) a eliberat din funcţie opt preoţi cu funcţii de conducere al districtului francez pe motivul semnării unei declaraţii critice pentru poziţia societăţii în ceea ce priveşte recunoaşterea căsătoriilor din cadrul FSSPX de către Vatican. Printre ei se află părintele Patrick de la Rocque, până atunci preot responsabil de probabil cea mai mare parohie a Societăţii Sfântului Pius al X-lea, Sfântul Nicolae din Chardonnet, în Paris.

Duminică trecută înainte de predică egumenul districtului francez, părintele Christian Bouchacourt, a citit o declaraţie parohiei Sfântului Nicolae, justificând măsură luată. În timp ce vorbea, o treime până la jumătate din audienţă a părăsit temporar biserica ca semn de protest, conform contre-info.com. Alţi zeci din audienţă au început să cânte decade de versuri din Rozariu sub amvon, cauzând o dispută minoră.

Conform spuselor de pe contre-info.com discrepanţa dintre conducerea FSSPX şi clerul francez, care este ostil unei reconcilieri non-doctrinale cu Roma, pare încă a fi una considerabilă.

Imagine: Saint Nicolas du Chardonnet, © Tales of a Wanderer, Flickr, CC BY-NC, #newsGgozdanzye