Taal
Kliks
49
nl.news

Slapende kerk heeft "wake-up call" van het mormonisme nodig

Tonga en Niue-kardinaal Soane Patita Paini Mafi, één van de vele decoratieve kardinalen geproduceerd door paus Franciscus, heeft in een interview met Catholic Outlook (28 februari) gezegd dat de spectaculaire groei van het mormonisme in Tonga een "wake-up call" is voor de kerk.

Het bisdom van de kardinaal telt minder dan 15.000 katholieken, wat in veel landen de grootte is van een gemiddelde parochie. Sinds de jongere zoon van de Koning, prins Ata, zich in 2005 bekeerde tot het mormonisme van het methodisme, kende het mormonisme een dramatische groei die 60% van de totale bevolking bereikte.

Mafi wijst op de consistentie van de mormoonse outreach, en gelooft dat de Kerk iets kan leren van de "onvermoeibare huis-aan-huisbezoeken en liefdadigheidsaanbiedingen aan worstelende families en individuen" van de mormonen.

Katholieke organisaties in Tonga, zoals Caritas International of de St Vincent de Paul Society, helpen gemarginaliseerden met levensbehoeften en milieu-initiatieven, waaronder het planten van bomen langs de kusten.

Het vermoeden is sterk dat de religieuze en spirituele inbreng van deze katholieke initiatieven marginaal is.

Afbeelding: Soane Patita Paini Mafi, #newsKavvvfcrlw