Nyelv
Kattintások
241
hu.news 1

A vatikáni bíboros az egyházi antiszemitizmust népszerűsíti

Kurt Koch bíboros szerint, aki a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsának elnöke, az "antiszemitizmus" egyenlő azzal, hogy kereszténnyé akarjuk téríteni a zsidókat.

"Számomra fontos, hogy a keresztények oldalán senki ne gondolja azt, hogy az antiszemitizmus, az antijudaizmus vagy a keresztény hittérítés helyénvaló." - mondta Koch a német püspökök KNA hírügynökségének.

Koch ezzel ellentmondott a keresztény küldetésnek, amely célja az, hogy megtérítsék a zsidókat (és az összes embert). A bíboros ezt a megjegyzést egy XVI. Benedek által publikált kétértelmű szövegre írta.

A keresztényeknek Koch azt mondta, hogy nem szabad "megtéríteni" a zsidó származású embereket.

Holott ez maga az antiszemitizmus, hiszen a zsidókat ezzel kizárják az egyházból és Krisztus megváltásától, valamint az egyház egyik célja mindig is a zsidók megtérítése volt.

Kép: Kurt Koch, © Andreas Faessler, CC BY-SA, #newsChpnbitmgq
Írjon hozzászólást
Gratia copiosa
Keresem a forrast, de csak forditasokat talaltam. Koch kardinalis Ratzinger professzor doktorandusza volt, ez teny. Ha valaki kepes kulonbseget tenni egyetemi hallgato, doktorandusz ex professzor kozott, szeretne lsgalabb egy labjegyzetet latni es tenyleg eleg volt a bulvar katolikus mediabol.