Taal
Kliks
63
nl.news

Drie bisschoppen uit Kazachstan confronteren paus Franciscus

Paus Franciscus' goedkeuring van de pastorale normen van de bisschoppen van Buenos Aires heeft geleid tot een aanzienlijke en toenemende verwarring onder gelovigen en geestelijken, schrijven drie Kazachstanse bisschoppen.

Het zijn aartsbisschop Tomash Peta van Astana, aartsbisschop Jan Pawel Lenga van Karaganda en hulpbisschop Athanasius Schneider van Astana. Hun verklaring is gedateerd op 31 december 2017.

Zij ziet de pastorale normen als een middel om de "pest van de echtscheiding" zelfs in het leven van de Kerk te verspreiden. Het legitimeren van een tweede partnerschap "betekent een substantiële wijziging van de tweeduizend-jaar-oude sacramentele discipline en leer van de Kerk."

De bisschoppen citeren zowel kerkvaders als recente pausen die unaniem vinden dat een tweede verbintenis nooit legitiem is.

Zij concluderen: "Het is niet legaal om direct of indirect echtscheiding en een niet-conjugale, stabiele seksuele relatie te rechtvaardigen, goed te keuren of te legitimeren door de sacramentele discipline van de toelating van de zogenaamde "echtgescheidenen en hertrouwden" tot de communie, in dit geval een discipline die vreemd is aan de volledige traditie van het katholieke en apostolische geloof."

Afbeelding: Tomash Peta, Jan Pawel Lenga, Athanasius Schneider, © wikicommons, CC BY-SA, #newsAamidgljnm
nl.news heeft dit bericht genoemd in Zwitserse hulpbisschop bekritiseert Amoris Laetitia, tegenstrijdigheden komen niet van God.