Nyelv
Kattintások
264
hu.news

Ferenc pápa fals dolgokat állít az Amoris Laetitia buzdításról

Ferenc pápa hamis dolgokat állít az Amoris Laetitia buzdításról, ami elfogadja a válást és újraházasodást. Azt állította, hogy a buzdítás tanítása a katolikus tanítóhivatallal "megegyezik".

A hamis állítás egy levélben szerepelt, amelyet a pápa 2017. augusztus 1-jén írt Stephen Walford brit teológusnak, aki az új, Amoris Laetitia buzdításról szóló könyvében előszónak használta fel a levelet.

Ferenc pápa azt állítja, hogy az "egész egyház" segített a buzdítás megírásában, pedig ennek az ellenkezője igaz. A buzdítás eretneki részeit nem támogatták a 2014-es és 2015-ös családi szinóduson sem, továbbá erősen tüntetett ellene a klérus és a katolikus laikusok.

Azt állítva, hogy az Amoris Laetitia "Aquinói Szent Tamás klasszikus doktrínáját követi" Ferenc pápa megismételte azt a helytelen kijelentést, amelyet 2017 szeptemberében tett.

A fontos tudósok már megállapították, hogy az Amoris Laetitia rosszul idézte és félreértette Aquinói Szent Tamást.

Az egyik ilyen példa a 301-es résznél derül ki, ahol Ferenc pápa azt állítja, hogy Szent Tamás támogatta az ötletet, miszerint valakit úgy is szentté lehet avatni, hogy helytelen dolgokat is tett.

Azonban Szent Tamás azokról beszélt, akik bűnbocsánatot kértek bűneikért, és bár nehezen, de betartják az erkölcsi törvényeket.

Kép: Stephen Walford , #newsBspzoaasve
Írjon hozzászólást