Clicks214
charisma
1

"Miért akarjuk megismételni a háborút?"

Beszélgetés Georgij Mitrofánov atyával a történelmi emlékezetvesztésről
A háborúról való megemlékezés szórakozássá vált, az emberek élvezettel nézik a katonai parádékat, gondolkodás nélkül kiteszik a „györgy-szalagocska”-kitűzőket és a gyermekeket katonaruhákba öltöztetik. Az emberek teljesen elfelejtették, hogy a háború keresztény értelemben: bűn és szerencsétlenség, a nemzetközi jog pedig minden háborút bűntettnek tart. Georgij Mitrofánov atya nem nagyon ünnepi, de nagyon fontos problémákra emlékeztet bennünket, melyekről érdemes elgondolkodni.
Teljes cikk
Normalis ember nem akar haborut, sem hivatalosan elkovetett gyilkossagot. Ha nincs katona, a rossz fiuk gyoznek, akik irregularis haborut folytatnak mindenki ellen. Az oroszoknak is hagyni kellett volna gyozni a szabadkomuveseket, majd a Hitlert. Ez is a relativizmus gondolata. Cornelius szazados szavait minden szentmiseben elmondjuk, noha elkepzelhetetlen, hogy ne olt volna meg senkit, mint …More
Normalis ember nem akar haborut, sem hivatalosan elkovetett gyilkossagot. Ha nincs katona, a rossz fiuk gyoznek, akik irregularis haborut folytatnak mindenki ellen. Az oroszoknak is hagyni kellett volna gyozni a szabadkomuveseket, majd a Hitlert. Ez is a relativizmus gondolata. Cornelius szazados szavait minden szentmiseben elmondjuk, noha elkepzelhetetlen, hogy ne olt volna meg senkit, mint katona. Soha nem volt problemaja Krisztusnak a katonaval, de soha nem mondta azt sem ha nem lesznek katonak es hadsereg, akkor fog bekoszonteni a beke, mert a rossz a habiru azert szunik meg, mert egy regularis hadsereg es katona sincs a foldon. Vegulis a Satan irregularis terrort folytat ellenunk, amit latvanyos bemutatoval prezentalnak a mohamedanok. Nem veszed eszre, mert ugyanolyan ruhat hord mint te es nem regularis hadsereg ruhajat. Kapistran Szent Janos es a magyar parasztok nem voltak terroristak ex meg ma sem azok egyelore, de meg lehetnek eretnekek, hiszen a hazaszeretet a nemzet szeretet - es ehhez a csaladszeretet is hozzatartoxik - rasszista es antiszemita a legujabb romai hirekben.