Nyelv
Kattintások
338
hu.news

Püspök: A mai embereket arra tanítják, hogy megsértődjenek

Az egyesült államokbeli Robert Morlino püspök azt mondta május 12-én a Thomas Aquinas főiskolának tartott előadása elején, hogy "a józan ész fogyatkozásának korában élünk".

A püspök ezt egy példával követte: "Manapság az egyik legsértőbb dolog, amit mondani lehet, az az, hogy a férfiak férfiak, a nők pedig nők. Ki az, aki szerint ez a kijelentés botrányos?"

Morlino továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a józan ész és a kultúránk igazságának elutasítása diktatúrához vezet: "És éppen erre haladunk, mert ha józan ésszel és a természet törvényeivel nem tudjuk eldönteni, mi a helyes, akkor majd a helyi hatalom fog dönteni helyettünk."

Morlino püspök szerint az igazság kimondásához bátornak kell lennünk: "A mai embereket arra tanítják, hogy megsértődjenek. Azért élnek, hogy megsértődjenek. Ezért van szükségük a 'safe space' álbiztonságos helyekre, valamint a 'síró szekrényre'."

A püspök szerint ez a biztonságos hely "azért biztonságos nekik, mert ott nem hallhatják a józan ész igazságát."

"Azokat, akik igazat mondanak egy olyan kultúrában, ahol mindenki meg akar sértődni, üldözni fogják." - mondta a püspök.

Kép: Robert Morlino, © Emily Mills, CC BY, #newsQjbtctphuj
Írjon hozzászólást