Clicks54
ms.news

Amoris Laetitia Digunakan Auschwitz

Father John Hunwicke, untuk menukar bahasa Inggeris dari Anglikanisme, mengulas mengenai tuntutan Amoris Laetitia, mengikut keadaan yang boleh dalam masa yang sama menjadi jahat secara objektif dan justifikasi subjectively.

Beliau memohon ini menuntut liturgicalnotes.blogspot.com (23 Ogos) kepada pembunuhan terancang kerana kedua, zina dan pembunuhan adalah dosa-dosa manusia, "datangnya dosa adalah dosa manusia".

Hunwicke supposes kes seorang lelaki yang terlibat dalam pembunuhan beramai-ramai yang mungkin, bersama-sama dengan keluarganya, mengalami diskriminasi jawapan jika dia akan menolak kerjasama lanjut perpetrating. Walaupun perkahwinan beliau mungkin mengalami.

Beliau bertanya soalan sama ada orang ini perlu "beransur" mengurangkan bilangan orang dia membunuh setiap hari menunjukkan bahawa Amoris Laetitia mendakwa bahawa penglibatan yang panjang dalam tindakan yang berdosa mungkin mengurangkan dosa-dosa subjektif yang berdosa yang.

Father Hunwicke harus, bagaimanapun, mengakui bahawa "mahkamah yang diadili penjenayah perang selepas 1945 pula seolah-olah tidak mengambil prinsip casuistic ini boleh dibanggakan ke dalam fiqh mereka."

Gambar: John Hunwicke, #newsZqnpvywvwu