Nyelv
Kattintások
351
hu.news 1

XVI. Benedek bátorította Caffarra dubia bíborost

Röviddel halála előtt,Carlo Caffarra bíboros elmondta az őt meglátogató barátainak, hogy mélyen zavarba ejtették azok a főpapok, akik a keresztény házasság felbonthatatlansága ellen érvelnek és a homoszexuális cselekedeteket támogatják - írja Francesco Agnoli a lanuovabq.it napilapban.

Caffarra egyike volt a négy bíborosnak, akik kétségüket fejtették ki („dubia”) az ellentmondásos dokumentummal, az Amoris Laetitiával kapcsolatban, ami Ferenc pápa szerint megengedi a házasságtörésben élők számára az Oltáriszentség vételét.

A néhai bíboros 2015 októberében találkozott XVI. Benedekkel a Püspöki szinóduson „a család hivatásáról és küldetéséről az egyházban és a mai világban”, és rendszeresen találkoztak a Dubia megjelentetése után. Benedek sosem utasította rendre a bíborost, „éppen ellenkezőleg”.

Kép: © Madrid11, CC BY-NC-ND, #newsZznebcouah

Írjon hozzászólást
Gratia copiosa
Jo lenne ha mar valaki normalisan es tisztessegesen irna es nem bulvar stilusban Benedek paparol. Ha ugy adodik eloveszik mint valami hasznos idiotat, mert semmire sem becsulik. Ez a velemenyem. O nem az a kategoria amire itt hasznaljak. 2., Szegyen, hogy az 5. Nyugati egyhazatyankkal kapcsolatban ezt megengedik maguknak. Masreszt siri fogalmuk sincd Caffarra biborosrol sem. 3., Benedek papa a … Továbbiak