Jezik
Broj pregleda
147
hr.news

Papinska akademija za laž? Smrt umjesto života

13. lipnja popis novih članova Papinske akademije za život nadbiskupa Vincenza Paglia prouzročio je skandal, jer su među novim članovima pobornici pobačaja poput anglikanskog župnika Nigela Biggara .

Paglia se pokušao opravdati, tvrdeći u intervjuu za Vatican Insider da Biggar (barem) nikada nije stavljao svoje stavove o pobačaju u tisak. La Nuova Bussola Quotidiana to naziva "laži". U ožujku 2015. godine Biggar je izjavio u članku za časopis Journal of Medical Ethics da ima suosjećanja za djecu i "na sporan način" za fetuse, "barem iznad određene točke njihovog razvoja".

Paglia je također tvrdio da, vezano za kraj života, Biggar "drži stav koji se apsolutno podudara s katoličkim". La Bussola Quotidiana ponovno proturječi. U svojoj knjizi "U cilju ubijanja. Etika samoubojstva i eutanazije" (2004.), Biggar razlikuje "biološki" i "biografski" život i priznaje mogućnost ne-dobrovoljne eutanazije za ljude koji se svode samo na "biološki život."

Još jedna članica Akademije i pobornica pobačaja je Katarina Le Blanc, profesorica kliničkih istraživanja matičnih stanica na švedskom Karolinska Institutu. Ona radi s ljudskim matičnim stanicama dobivenim iz ubijenih zametaka.

Slika: Vincenzo Paglia, #newsSoizcdlzhe