Taal
Kliks
95
nl.news

Misbruikbedrog: Kardinaal stapt in de val

Valladolid-kardinaal Ricardo Blázquez, de president van de Spaanse bisschoppen, vroeg in het openbaar om vergeving voor niet nader genoemde klerikale misstanden (19 november).

"Wat een vergissing, wat een enorme vergissing!"- zei Eulogio López op Hispanidad.com (20 november). Hij voorspelt dat Blázquez' 'mea culpa' zal dienen voor nieuwe aanvallen op de kerk.

López benadrukt dat klerikale pedofilie "minimaal is, mi-ni-maal, vooral in Spanje". Toch liep Blázquez "als een goudvis in de val".

De kardinaal werd gevat door een campagne van het anti-katholieke dagblad El País en de TV-zender SER, die beide tot dezelfde oligarch behoren.

"Die media geven geen minuut om pedofilie," merkt López op, "Hun enige doel is om de katholieke kerk te denigreren", omdat hun doel niet de strijd tegen pedofilie is, maar "tegen de re-evangelisatie van Spanje".

López benadrukt dat El Pais niet de moeite heeft genomen om Blázquez' sovjetachtige zelfkritiek, waar het zo om vroeg, te prijzen:

"Ze zullen gewoon doorgaan met hun antichristelijke campagne, waarbij ze nu het onbetwistbare bewijs van een zelfbekentenis gebruiken. Stalin deed hetzelfde en stierf in bed."

Afbeelding: Ricardo Blázquez, © Conferencia Episcopal Española, CC BY-SA, #newsHznhnvorsu