Clicks394
hu.news

Ferenc pápa undort prédikál, helyesnek tartja az olyan bűnöket, mint az abortusz és a gyermekbántalmazás

Ferenc pápa ismét megvédte az Amoris Laetita buzdítás erkölcstelen tanait, amikor a jezsuitákkal beszélt május 31-én a bukaresti nunciatúrában - jelentette a LaCiviltaCattolica.com.

"Amikor elkezdődött a családi szinódus, néhányan azt mondták: 'Látod, a pápa szinódust indít, hogy szentáldozásban részesítse az elvált embereket'. És még mindig ezt mondják!" - panaszkodott Ferenc pápa (a gond pedig a "házasságtörők", nem az "elvált emberek").

Ferenc pápa fekete és fehér szlogenek mögé rejtőzik, azt állítva, hogy a szinódus a "dekadens skolasztika szőrszálhasogatásából" átalakult "Aquinói Szent Tamás igazi erkölcseivé".

A végén bevallotta, hogy igaza volt azoknak, akik - saját szavaival élve - azt gondolták, hogy gondolkozik a "szentségáldozás lehetőségén" a halálos bűnt elkövető emberek számára (ez pedig teljesen ellentmond a Szentírásnak).

Ferenc pápa még azt is állította, hogy ez a visszaélés Szent Tamás erkölcsei. Szent Tamás igazi katolikus volt, nem egy dekadens szőrszálhasogató, aki elmondta, "mit lehet és mit nem".

Ha az, hogy "mit lehet és mit nem" egyenlő a "dekadens szőrszálhasogatással", akkor bármilyen bűn, legyen az gyermekbántalmazás vagy abortusz, helyes lehet.

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsBxjppxaaut