Nyelv
Kattintások
260
hu.news

Az olasz püspökök napilapja Burke bíborost kritizálja

Áprilisban az Avvenire, ami az olasz püspökök napilapja, egy olyan Raymond Burke bíboros ellen irányuló cikket publikáltak, amelyet a volt püspök, Gianni Gennari írt, aki ráadásul arról ismert, hogy XVI. Benedeket és II. János Pált támadta.

Gennari a tények ellenőrzése nélkül azzal vádolta a bíborost, hogy antikrisztusnak nevezte Ferenc pápát az egyik római beszédében.

Júniusban az Avvenire publikálta Burke válaszának rövidített verzióját, ahol a bíboros elmondta, hogy Gennari állításai nem tükrözik azt, ami valóban elhhangzott beszédében. Arra kérte az Avvenire lapot, hogy javítsák ki a cikket és nyíltan kérjenek elnézést.

Marco Tarquinio, az Avvenire főszerkesztője egy megjegyzést fűzött Burke levelére, ahol védelmezte Gennari hazugságait. A főszerkesztő ezt követően tovább sértegette a bíborost a hazugságokkal, mivel olyan kijelentéseket idézett tőle, amelyekhez nem is jelölt meg forrást.

A katolikus LaNuovaBQ.it lap Tarquinio viselkedésével kapcsolatban ezt nyilatkozták: "Egy újság, ami a szovjet Pravda mintájára épült, a 'forradalom ellenségeit' csakis kizárólag szovjet szemmel képes nézni."

Kép: Raymond Burke, #newsVaizwqtrvf