Limbă
Vizualizări
29
ro.news

Fapte noi dezvăluite de către jurnalistul Pro-Francisc, Bolster Viganò

Papa Benedict al XVI-lea i-a cerut cardinalului McCarrick deja în 2007 să se retragă din funcția publică din cauza istoricului său de abuzuri homosexuale, conform lui Andrei Tornielli, stenograful papei Francisc. McCarrick s-a retras în 2006 ca arhiepiscop al Washingtonului.

Tornielli scrie pentru LaStampa.it (10 septembrie) că Papa Benedict al XVI-lea i-a cerut lui McCarrick să trăiască în rugăciune și să "păstreze o prezență discretă".

Apoi, prelatul-ambasador al SUA, Pietro Sambi, l-a informat pe McCarrick de mai multe ori despre această decizie fără să dea ordine formale sau să impună sancțiuni. McCarrick nu s-a retras niciodată la rugăciune și tăcere.

Tornielli folosește informațiile sale pentru a submina credibilitatea arhiepiscopului Viganò, care a susținut că Papa Benedict al XVI-lea nu l-a sancționat pe McCarrick decât în 2009 sau în 2010.

Dar Tornielli ratează ținta, deoarece adevărul este că Francisc deși știa despre abuzuri, l-a reabilitat pe McCarrick, l-a transformt într-o persoană influentă pentru episcopii pro-homosexuali și l-a trimis în jurul lumii pentru a ține prelegeri.

Imagine: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsEqzydaonse