Clicks39
sl.news

Nemški heretični škofi uvajajo obhajilo za protestante

Škofi iz [nekdanje] katoliške cerkve v Nemčiji se globlje in globlje potopijo v blato herezije in nejevernosti.

Med sestankom v Ingolstadtu, ki se je končal 22. februarja, so z veliko večino glasovali v prid podelitvi [svetoskrunskih] obhajil protestantom, ki so poročeni s katoliškim zakoncem. Za Cerkev je ta odločitev popolnoma neligitimna in nična, saj škofi nimajo pravice sprejeti takšne odločitve, ki je v nasprotju z evangelijem.

Po navedbah katholisch.de (22. februarja) so škofi opredelili »pogoje« za sprejem svetega obhajila, na primer »pogovor z duhovnikom« in »odločanje po svoji vesti«, ki potrjuje katoliško vero. A kdo potrjuje katoliško vero, mora spreobrniti k katoliški cerkvi.

Nadalje: Kako se lahko protestant prejme sveto obhajilo, če se predhodno ne odloči za spoved, kot to zahteva Cerkev?

Ravzpiti Munichenski kardinal Marx je omenjeno imenoval kot, "pozitiven napredek", in napovedal, da bo nova politika uvedena z uporabo trika sodbe "primera do primera". Nadalje je izrekel herezijo, da se protestantom ni potrebno spreobrniti v katolicizem, da bi prejeli obhajilo.

Odločitev nemških škofov je poskus "legalizacije" dejstva, da so v Nemčiji nekatoliki običajno povabljeni k obhajilu. To zlorabo olajšuje dejstvo, da je liturgija v Nemčiji tako degradirala, da se pogosto evharistija ne praznuje veljavno, kar pomeni, da se vernikom podeli le kos kruha, ki ga očitno lahko prejmejo tudi protestanti.

Slika: Rainer Maria Woelki, Rainhard Marx © Raimond Spekking, CC BY-SA, #newsWerabdsrgt