Nyelv
Kattintások
3,5 E
hu.news 1

"A pokol nem létezik" - Ferenc pápa megerősíti, hogy eretnek

”Non esiste un inferno”, azaz "A pokol nem létezik" - mondta Ferenc pápa barátjának, a katolikus ellenes La Repubblica lap Eugenio Scalfari újságírójának.

A pápa azt mondta, hogy a rossz lelkeket "nem büntetik meg". A bűneit megbánó lelkeknek megbocsátanak és a Mennyországba kerülnek; "De azoknak, akik nem bánják meg bűneiket, nem lehet megbocsátani, ők eltűnnek. A pokol nem létezik. A bűnös lelkek egyszerűen eltűnnek."

Ferenc pápa véleménye megegyezik a Jehova tanúi nézeteinek.

Azonban az egyház Jézus Krisztussal együtt kimondja, hogy a rossz lelkek "örök tűzben fognak égni; És bevetik őket a tüzes kemenczébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás".

A katolikus egyház Katekizmusa szerint az "egyház tanítása megerősíti a pokol és az örökkévalóság létezését".

#newsNmnlddnokz
hu.news ezt a bejegyzést a Burke bíboros: "Elfogadhatatlan", ahogy Ferenc pápa növeli a zűrzavart-ben megemlítette.
Gratia copiosa
El kell olvasni Joseph Ratzinger eszkatalogiajat, ami magyarul Vegido cimmel jelent meg. Nem tartalmazza a forditas a szisztematikus fejezeteket, tul hosszu lett volna - gondolom Johann Auer dogmatika professzort kerte fel erre, akivel talan 10 konyvet irt. Hianyzik azert a magyar kiadasbol, de nekem mindegy mert en olvastam. Johann Auer Bonn-ban es Regensburg-ban volt professzor tarsa, lelki … Továbbiak