Clicks868
hu.news
2

Német püspök: Házas papok szinte biztosan lesznek

A mainzi Peter Kohlgraf püspök "szinte biztos" abban, hogy az elkövetkezendő években eltörlik a cölibátust.

Kohlgraf az egyházellenes Herder Korrespondenz lapnak adott interjút.

Bevallotta, hogy a cölibátus eltörlése nem szüntetné meg automatikusan a paphiány problémáját.

(Főleg azok a liberális püspökök, akik nem képesek vonzó pályává tenni az egyházat, abban reménykednek, hogy a cölibátus eltörlésével megszabadíthatják magukat ettől a kínos helyzettől)

Kép: Peter Kohlgraf, © Bistum Mainz, Pressebild, #newsDgcysqmwig
Bejegyzésének első részéért gratulálok! Az utolsó mondatának utolsó részét viszont a görögkatolikusok nevében kikérem magunknak, legyen szi'ves azt visszavonni!
Gratia copiosa
Az irigyseg evangeliuma a szocializmus katolikus hivei termeszetesen boldogan fogjak eltartani exutan nem az egy papot, hanem nagyszamu gyermekaldas eseten az egesz csaladot. Ha elvalnak es ujra nosul a pap, akkor a masodik feleseget es a tovabbi gyerekeket, majd unokakat. Nem eleg eltartani a papot, de melton kell eltartani es ez vonatkozik majd a csaladjara is. Olvastam kb 20 evvel ezekott, …More
Az irigyseg evangeliuma a szocializmus katolikus hivei termeszetesen boldogan fogjak eltartani exutan nem az egy papot, hanem nagyszamu gyermekaldas eseten az egesz csaladot. Ha elvalnak es ujra nosul a pap, akkor a masodik feleseget es a tovabbi gyerekeket, majd unokakat. Nem eleg eltartani a papot, de melton kell eltartani es ez vonatkozik majd a csaladjara is. Olvastam kb 20 evvel ezekott, hogy kiprobalt mar hazas ferfiak pappa szenteleserol lehet szo. De kerdezem miert nem lesznek gorog-katolikusok, akik nem kepesek osztatlan szuvvel szerstni Krisztust?