Taal
Kliks
62
nl.news

De regering-Assad is een "gouden tijdperk voor christenen"

De christenen keren terug naar Syrië, bevrijd door Rusland, maar niet naar het Amerikaans-bezette Irak, schrijft William Murray op worldnetdaily.com, "Christenen in het Midden-Oosten stemmen met hun voeten voor de seculiere regering van president Assad in Syrië." Dit jaar zijn meer dan 600.000 Syriërs, zowel christenen als moslims, teruggegaan naar hun huizen, aangezien de Amerikaans en Saoedi-Arabisch-gesteunde jihadistische groepen zijn verslaan. In tegenstelling tot Irak en een meerderheid van de andere moslimlanden heeft Syrië een seculiere grondwet. De shariawet wordt niet gehandhaafd als de wet van het land. Christelijke religieuze leiders in Syrië noemen de verscheidene decennia van de heerschappij van de Assad-familie een 'gouden tijdperk voor christenen'.

Vele Syrische christenen maken zich zorgen dat, zodra Assad weg is, ze hetzelfde lot zullen ondergaan als de Iraakse christenen geleden hebben na de val van Saddam Hussein.

In Irak hebben de westerse regimes een land gevestigd waar de islam de officiële religie van de staat is. Geen wet die in strijd is met de bepalingen van de islam kan worden voorgesteld. Moslims zijn verboden om zich te bekeren tot het christendom, 'godslastering tegen de islam' is een misdaad, en geen kind kan een naam krijgen op het geboorteakte die niet in de Koran voorkomt. Veel christelijke kinderen in Irak worden Jozef of Maria genoemd, omdat die twee namen in de Koran verschijnen. Iraakse christenen worden vervolgd sinds de Amerikaanse invasie tegen Saddam Hussein in 2003.

Afbeelding: Bashar al-Assad, © Kremlin.ru, CC BY, #newsHfbanifhgu

Schrijf hier je reactie