Nyelv
Kattintások
179
hu.news 1

Assad kormánya "a keresztény korszak aranykora"

A keresztények visszatérnek az Oroszország által felszabadított Szíriaba, de az Egyesült Államok által irányított Irakba nem, írja William Murray a worldnetdaily.com weboldalon. "A Közel-Keleten a keresztények Assad elnök világi kormányára szavaznak Szíriában." Ebben az évben több mint 600 000 szíriai, keresztények és muzulmánok egyaránt, tért vissza otthonába, mivel az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia által támogatott dzsihádista csoportokat legyőzték. Ellentétben Irakkal és más többségében muszlim nemzetekkel Szíriának szekuláris alkotmánya van. A sharia törvény nincs érvényben a térségben. A szíriai keresztény vallási vezetők az Assad család több évtizedes uralmát "keresztények aranykorának" hívják.

Sok szíriai keresztény aggódik amiatt, hogy ha Assad visszavonul, ugyanolyan sorsra jut, mint az iraki keresztények Szaddám Husszein bukásával.

Irakban a nyugati rezsimek létrehoztak egy olyan országot, ahol az Iszlám az állam hivatalos vallása. Nincs olyan törvény, amely ellentétben áll az iszlám rendelkezésével. A muzulmánoknak tilos a kereszténységre való áttérés, az "istenkáromlás az iszlám ellen" bűncselekmény, és a gyermekeknek nem lehet olyan neve a születési anyakönyvi kivonaton, amely nem szerepel a Koránban. Sok iraki keresztény gyermeket Józsefnek vagy Márianak neveznek, mert a két név a Koránban is szerepel. Az iraki keresztényeket az Egyesült Államok 2003-as Saddam Husszein elleni támadás óta üldözik.

Kép: Bashar al-Assad, © Kremlin.ru, CC BY, #newsHfbanifhgu

Írjon hozzászólást
Gratia copiosa
Ezt akarjak Europaban is, Magyarorszagon is. Nem remenykedhetunk senkiben, hogy segiteni fog nekunk. Trump elnok is kirugta Gorka Sebestyent maga mellol. Putyin a sziria hadmuveleteknek a Megvaltas nevet adta. Mindamellett az osszes nagy- es kozephatalom Izraellel es Nemetorszaggal az EU Parlament osszes mepviselojevel es vezetojevel l egyutt karba tett kezzel nezte vegig a keresztenyek … Továbbiak