Clicks450
hu.news

A túlsúlyos, félmeztelen szalézi pap pogányt játszik az interneten

A szalézi Justino Sarmento Rezende atya egy olyan képet tett ki magáról, ahol piros rövidnadrágban, papucsban van, valamint fekete festékkel van bekenve a túlsúlyos hasa.

Rezende volt az első brazil bennszülött szalézi, akit pappá szenteltek 21 éve.

Az európai neo-pogányizmussal együtt pedig most arról panaszkodik, hogy nem tanították meg neki az ősei pogány vallását.

Rezende a Brazil amazonasi terület bennszülött papok és hívők csoport tagja. Ez egy olyan szervezet, ami a bennszülöttek felszabadítását használja ürügynek, miközben a marxista "felszabadulási teológiát" hirdetik.

Úgy gondolja, hogy "el kell árasztani magát a bennszülött spiritualitással", az indiánok pedig "saját maguk módján" viszonyulnak Istenhez, pedig Isten határozza meg, hogyan viszonylunk hozzá.

Az amazonasi régió "eredeti sokszínűsége" Rezende szerint egy "új pünkösd", ami megerősíti azt az utat, ami a második vatikáni zsinattal indult.

"Kapcsolatban vagyunk a tőlünk feljebb való lényekkel, csillagképekkel, viharokkal, a vízi világ alvilágával" - mondta a Religión Digital lapnak és azt kérte, hogy kezdjék el "az elme dekolonizációját".

Szerinte az egyház "inkulturációjának el kell fogadni a bennszülött pogány világnézetet", a házas férfiak felszentelése pedig "a bennszülöttemberek méltósága".

Röviden: Rezenda ismétli a nyugati gyarmatosító gondolkodásmódot az indián tollak mögé rejtőzve.

#newsOcxqxxmbeb