Clicks18
ms.news

Gereja Jerman Memaparkan "Our Lady" Dengan Poster Berunsur Lucah- Diluuskan Oleh Archbishop

Mewakili penuntut teologi Katholik di Universiti Freiburg, Jerman, terpapar sebuah banner poster lucah di bangunan utama Gereja Universiti.

Ia menyindir Our Lady sebagai anak dara dan digelar "Maria Vulva". "Vulva" merupakan terma medikal bagi keseluruhan organ seksual luaran utama bagi mamalia betina. Father Eberhard Schockenhoff, yang merupakan rektor gereja universiti, bertindak meluluskan poster.

Perpetrator yang merupakan pekerja Gereja masa hadapan, menyokong suatu gerakan yang bertajuk "church strike" yang kini dianjurkan oleh golongan anti-Gereja.

Freiburg Archbishop Stephan Burger, menyokong vilifikasi tersebut melalui kata-kata jurucakapnya. melalui suatu emel yang hipokrit, dia menyeru supaya mengkritik untuk mencapai "kesefahamman dan toleransi" dalam penyindiran tersebut untuk menjayakan suatu "perbincangan berkenaan dengan kandungan" dengan sebaik mungkin dan mengelakkan "peningkatan" yang berterusan.

Wakil pelajar bertindak mempertahankan poster yang dimuat-naik ke atas Facebook (17 Mei), mengatakan bahawa unsur kelucahan yang wujud memfokuskan "feminiti" Our Ladie.

Menurut mereka gambar tersebut wujud adalah untuk mengelakkan daripada menunjuk ciri-ciri seperti "kepatuhan" dan "pembantu Tuhan yang rendah hati", menunjuk kekuatan "feminis" dan keberanian. Mereka menunjukkan feminis" sebagai sinonim kepada"tidak bertamadun."

#newsHroiuoepfv