Nyelv
Kattintások
762
hu.news 4

Bíboros: A szentáldozás nem olyan, mint a sör vagy a sütemény, hogy megosszuk barátaink között

Azok a protestánsok, akik szentáldozásban akarnak részesülni, váljanak katolikussá - mondta a 85 éves Francis Arinze bíboros a Catholic News Service hírügynökségnek.

"Gyertek, legyetek az egyház részesei, ezt követően hetente akár hétszer is részesülhettek a szentáldozásban. Másképp azonban nem."

Arinze felhívta a figyelmet arra, hogy a szentáldozás csakis kizárólag azokat a katolikusokat illeti meg, akik Isten kegyeiben vannak és nem követtek el bűnt, mert a szentáldozás nem olyan, amit úgy osztogatunk barátaink között, mint a sört vagy a süteményt;

"Mise után el lehet menni a kolostori ebédlőbe, ott meg lehet inni egy teát, vagy akár egy sört, süteményt is lehet enni. Ez rendben van. Azonban a mise nem ilyen."

A bíboros közvetetten ellenállt Ferenc pápa Amoris Laetitia buzdításának, ami "engedélyezte" az elvált és újraházasodott katolikusoknak a szentáldozást. Azonban Arinze ellenáll, azt mondja, hogy nem lehetünk "Jézusnál is kegyelmesebbek. Nem mi alkottuk meg a tanokat; Krisztus mondta ki őket."

Kép: Francis Arinze, © Michael Swan, CC BY-ND, #newsQgdbnueknf