Jezik
Broj pregleda
123
hr.news

Amoris Laetitia pretvara neizbrisivost braka u "fantoma"

Otac Giulio Meiattini, benediktinac opatije Madonna della Scara u Noci, Italija, objavio je knjigu "Amoris Laetitia? I sacramenti ridotti a morale" ("Amoris Laetitia? Sakramenti su svedeni na moral").

Meiattini je za La Fede quotidiana (24. veljače) objasnio da Amoris Laetitia dezorijentira kršćanske obitelji, umjesto da ih potvrđuje u vjeri, jer njeno Poglavlje 8 uvodi relativističku praksu i ne uzima u obzir sakramentalni temelj moralne teologije.

Prema Meiattiniju Amoris Laetitia održava neizbrisivost kršćanskog braka samo u teoriji. U svjetlu tumačenja Buenos Airesa koje je Franjo nazvao jedinom i službenom interpretacijom Amoris Laetitije, a koje Meiattini smatra "loše napisanim", "nemoguće je reći da se poštuje načelo neizbrisivosti".

"Netko može inzistirati s riječima da je neizbrisivost braka svetinja, ali ako se onima koji žive u notornoj i stabilnoj nevjeri dopusti pristup sakramentima, neizbrisivost postaje fantom", dodaje Meiattini.

Za njega bi bilo "ne samo prikladno, nego poslušno i pristojno" te "znak poštovanja i volje za slušanjem" da je Franjo odgovorio na Dubiju četiriju kardinala u vezi s Amoris Laetitijom.

Slika: © Lawrence OP, CC BY-NC-ND, #newsDgdcehpovf
hr.news je spomenuo ovu objavu u Heretički kardinal Kasper priznaje da ga je krivovjerje zaslijepilo.