Clicks346
hu.news

A L’Osservatore Romano pogányságot javasol a "merev doktrínára"

A vatikáni L’Osservatore Romano, ami katolikus ellenessé változott, szeptember 11-én publikált egy interjút a kolumbiai Amazon propagandista Alfredo Ferro Medina jezsuitával.

Ferro a titokzatos "pán-amazonasi jezsuita szolgálat" koordinátora. Az interjút Marcelo Figueroa, az argentin L’Osservatore Romano protestáns szerkesztője készítette.

Ferro számára az egyház egyik legnagyobb kihívása az "evangelizáció" megfelelő implementálása. Azonban az "evangelizációt" nem úgy érti, ahogy azt a Szentírás írja, hanem ő úgy értelmezi, mint "interkulturális és vallásközi párbeszéd" (a "párbeszéd" miatt).

Kijelenti, hogy "vége annak az időnek", amikor a "mentalitást a merev doktrína" szabályozta. A "merev doktrína" alatt Ferro a katolikus hitre gondol. Természetesen a pogányságot, szocializmust, meleg propagandát és környezetvédelmet nem hívja "merev doktrínának".

Ferro utána arról panaszkodott, hogy "mi a nyugati rítusokhoz" ragaszkodunk (pedig évtizedek óta megsemmisítették zaokat), és nem vesszük figyelembe a "bennszülött emberek szimbólumait és ünnepeit". Ez alatt gyakorlatilag a pogányságra gondol.

Ferenc pápa közelről figyelni fogja az amazonasi szinódust Ferro szerint, mert "az amazonasi egyház számára változást és átalakulást" akar, aminek "mindenképpen" következménye lesz az egész egyházra is.

#newsNksronvphi