Clicks93
nl.news

Franciscus' favoriete kardinaal opnieuw in de problemen

Tegucigalpa-kardinaal Oscar Rodríguez Maradiaga's voormalige vriendin Martha Alegria Reichmann heeft het boek "Traiciones Sagradas" (Heilig Verraad) gepubliceerd waar ze vertelt hoe Rodríguez haar adviseerde om slechte financiële investeringen te doen waardoor ze haar spaargeld verloor.

Alegria is de weduwe van een Hondurese ambassadeur tot de Heilige Stoel die volgens haar 22 jaar lang een belangrijke rol heeft gespeeld bij het maken van Rodríguez tot een kardinaal.

Haar boek geeft ook details over Rodríguez' steun voor schandaalbisschop Juan Josè Pineda die beschuldigd wordt van financiële en homoseksuele schandalen.

Alegria vertelde NCRegister.com (6 april) dat Rodriguez een "duistere kant" en een "dubbele moraal" heeft, alleen bekend bij zijn slachtoffers.

Ze benadrukt dat Franciscus Rodríguez in de Raad van Kardinalen houdt omdat hij alleen tegen doofpotaffaires handelt als de druk van buitenaf sterk is, zoals in Chili waar kardinaal Errázuriz voor veel minder is verwijderd,

"In Honduras daarentegen heeft Rodríguez de media in zijn voordeel, en ze maken geen melding van de aanklachten tegen hem.

Met de steun van Franciscus lost Rodríguez de problemen op door te zeggen: "Ze vallen me aan om de paus aan te vallen."

Afbeelding: Martha Alegria Reichman, Oscar Rodríguez Maradiaga, #newsKoflzkjaya