Limbă
Vizualizări
41
ro.news

Vaticanul deleagă ritul italian Familia Christi

Familia Christi a fost pusă sub îndrumarea unui comisar de către Cardinalul Luis Ladaria, prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței (1 decembrie). Faptul a confirmat voci care au circulat timp de luni de zile.

Noul superior al Familia Christi va fi acum episcopul roman auxiliar Daniele Libanori SJ, 65. Superiorul actual a fost îndepărtat.

Familia Christi a fost fondată de excelentul episcop Luigi Negri din Ferrara, Italia. Papa Francisc l-a trimis în pensie în februarie 2017 imediat după ce a împlinit 75 de ani .

Doar un an mai târziu, persecuția din Vatican a ritului Familia Christi a început cu o vizită, urmată de un proces de "colectare a informațiilor".

Acum, comisarul trebuie să stabilească " posibilele căi viitoare" pentru grup [ dacă Vaticanul dorește să distrugă Familia Christi sau să o transforme în altceva].

În 2013, Familia Christi a primit un grup de foști novici ai francezilor franciscani ai ordinului Imaculatulei care au plecat înainte ca călugării să fie puși sub comisariat în iulie 2013. Acest lucru a înfuriat foarte mult Vaticanul.

În ultimii ani, Francisc a distrus câteva comunități înfloritoare, cum ar fi călugării franciscani ai ordinului Imaculatulei, surorile franciscane ale Imaculatei, Micile Surori ale Mariei. Ei au fost "vinovați" de faptul de a fi catolici.

#newsBiwxomurje