Nyelv
Kattintások
277
hu.news

A "konzervatív" püspök nyugdíjba vonul a Szent X. Piusz Papi Testvériséggel

Az áprilisi nyugdíjazása után a churi, 76 éves Vitus Huonder püspök a Churtól 30 km-re található Wangs falu Institut Sancta Maria bentlakásos iskolájában fog dolgozni, ami Saint Gallen egyházmegyében található.

Az iskola a Szent X. Piusz Papi Testvériséghez (SSPX) tartizuj, Ferenc pápa támogatja a költözést, amit Hounder néhány hónapja jelentett be egy körlevélben.

Huonder majdnem tizenkét évig vezette Chur egyházmegyéjét. Tipikus "konzervatív", aki "konzervatív" kijelentéseket tett, de egy radikális liberális egyházmegyét vezetett, katolikus ellenes papokat nevezett ki vezető szerepbe, miközben elküldte a jó papokat más plébániákba.

A vezetése alatt 15 fiatal katolikus pap hagyta el az egyházmegyét.

Amikor 2015-ben egy liberális plébános megáldott egy meleg pszeudo-házasságot, Hounder nem büntette meg. A nyugdíjazott püspök, aki nyíltan kimondta, hogy női ágyassal él együtt, nyugodtan ünnepelhette papi évfordulóját anélkül, hogy Hounder beavatkozott volna.

A churi szeminárium professzorai liberális extrémisták. Szinte mindegyiket Hounder nevezte ki. Nem meglepő, hogy amikor 2017-ben Hounder beadta nyugdíjazási kérelmét, Ferenc pápa azt két évvel később adta csak meg.

[Megjegyzés: Huonder a gloria.tv ellensége, pedig az oldal a kezdetek óta támogatta őt.]

Kép: Vitus Huonder © Pressebild, #newsYykmsmncdf