Limbă
Vizualizări
44
ro.news

Vaticanul a mințit în legătură cu episcopul Zanchetta

Vaticanul a primit informații în 2015, iar în 2017, despre episcopul din Orán , Gustavo Zanchetta, în vârstă de 54 de ani, cum că și-ar fi făcut selfi-uri gol, a manifestat un comportament obscen și a fost acuzat de o conduită ilegală cu seminariștii.

Acest lucru, fostul vicar general al lui Zanchetta, Juan José Manzano, l-a declarat pentru Associated Press pe 20 ianuarie.

Prin urmare, purtătorul de cuvânt al Vaticanului Alessandro Gisotti a mințit atunci când a declarat, pe 4 ianuarie, că acuzațiile împotriva lui Zanchetta au apărut nu mai devreme de sfârșitul anului 2018.

În decembrie 2017, Francisc l-a promovat de facto pe Zanchetta, băncii de investiții APSA a Vaticanului. Associated Press remarcă "trecerea cu vederea al lui Francisc față de conduită necorespunzătoare a aliaților săi."

Francisc îl cunoștea bine pe Zanchetta. El a fost, din 2005 până în 2011, subsecretarul executiv al conferinței episcopilor argentinieni condusă de cardinalul Bergoglio. Potrivit lui Manzano, Bergoglio a fost duhovnicul lui Zanchetta și îl consideră un "fiu spiritual."

#newsSvwktohyao
ro.news a menționat acest post în Mai multe dovezi care arată că Francisc știa despre problemele lui Zanchetta.