Clicks510
hu.news

A Vatikán bizottság alá helyezi az olasz Familia Christit

A virágzó olasz régi rítust követő Familia Christi közösséget bizottság alá helyezték, amelyet Luis Ladaria bíboros vezet, a Hittani Kongregáció prefektusa. A tényt megerősítik a pletykák, amelyekről hónapok óta lehetett hallani.

Az új Familia Christi vezetője a 65 éves Daniele Libanori római segédpüspök lesz. A valódi vezetőt eltávolították.

A Familia Christit a kiváló ferrarai Luigi Negri püspök alapította. Ferenc pápa 2017 februárjában nyugdíjazta, azonnal a 75. születésnapja után.

Egy évvel később a Vatikán megkezdte a Familia Christit üldözését, rendszeresen meglátogatták, hogy "információt gyűjtsenek".

A bizottságnak most pedig döntenie kell a "lehetséges jövőbeli utakról" (azaz megsemmisítsék a közösséget vagy átalakítsák valami mássá).

2013-ban a Familia Christit fogadott egy csoportnyi ferences volt növendéket, akik távoztak, mielőtt bizottság alá tették a szerzeteseket 2013 júliusában. Ez feldühítette a Vatikánt.

Az elmúlt években Ferenc pápa több virágzó közösséget is megsemmisített, mint pl. a Szeplőtelen Szűz Ferences Testvérei és Nővérei, Jézus Kistestvérei. Az volt a "bűnük", hogy katolikusok voltak.

#newsBiwxomurje