Clicks118
sl.news

Frančišek: "Ne ločujem med katoličani, pravoslavci in protestanti."

Papež Frančišek je vesel, da je nekdanja nemška vojna ministrica Ursula von der Leyen, progejevska ideologistka, postala nova predsednica Evropske komisije, glavnega izvršnega telesa EU.

"Ženske povezane v enoto," je papež Frančišek povedal italijanskemu dnevniku La Stampa (9. avgusta). Zanj je glavni izziv EU "dialog", čeprav v svoji Cerkvi sam ubija kakršno koli obliko dialoga.

Tisti, ki so kritični do množičnega priseljevanja, po besedah Frančiška spominjajo na "Hitlerja leta 1934."

Frančišek uporablja izraz borcev za življenje, ki se glasi "pravica do življenja", s pomočjo katerega podpira množično priseljevanje in trdi [lažno], da se nezakoniti množični priseljenci v Evropo izogibajo "vojni" ali "lakoti".
Podaja bizarni predlog, naj se "migrantske skupnosti" preselijo v "polprazna mesta v Evropi", ki bi nato "oživila ekonomijo tega območja."

Frančišek trdi, da bi bilo treba EU ponovno zagnati tako, da bi ta temeljila na »človeških vrednotah«. Šele nato omenja nejasne "krščanske vrednote" in hitro dodaja: "Ko to govorim, pri tem ne ločujem med katoličani, pravoslavci in protestanti."

Verjame, da bo Amazonsko sinodo "vodil Sveti Duh", kot da bi šlo za nadnaravni dogodek. Odprava celibata je "preprosto ena samcata tema instrumentuma Laboris", še pojasnjuje.

Frančišek se na tem svetu najbolj boji "izginotja biotske raznovrstnosti", "novih smrtonosnih bolezni" in "opustošenja narave".

Velik del njegovega intervjuja je o Evropski uniji, taljenju ledenikov, sibirskih divjih požarih, dnevu prekomerne porabe, kisika, biotske raznovrstnosti, gnojilih, rudnikom z odprtimi odpadki, Greti Thunberg. Nič od tega ni tematika, ki bi zadevala sedež Sv. Petra.

#newsDnjezlqapr