Clicks71
nl.news

Bisschop lanceert kruistocht voor communie in de hand

Bisschop Gabriel Bernardo Barba (53) van Gregorio de Laferrere, Argentinië, gebruikte zijn Corpus Christihomilie op 17 juni om communie in de hand te adverteren, een controversiële innovatie die niet in zijn bisdom bestaat. Barba wijst categorisch elk geloof af dat communie in de hand leidt tot profanatie vanwege vliegende deeltjes. In plaats daarvan ziet hij de profanatie van het lichaam van Christus in prostitutie of armoede, waarvan hij zei dat de gelovigen er niet om geven, omdat deze dingen "niet naar wierook ruiken".

Barba kleineert de normale ontvangst van de communie, "Communie in de hand lijkt mij een veel belangrijker en volwassen gebaar dan deze te ontvangen in de mond." Voor hem is het toestaan van communie in de hand 'een zichtbaar teken van gezonde onafhankelijkheid'. Francisco La Cigüeña de la Torre noemt dit op zijn blog een 'idioot argument'.

In de landen waar communie in de hand werd geïntroduceerd zijn de profanaties aanzienlijk toegenomen en de verering voor de Eucharistie is aanzienlijk gedaald.

Afbeelding: Gabriel Bernardo Barba, Wikipedia, #newsXrnqnrcmhp