Limbă
Vizualizări
48
ro.news

Cardinalul conservator solicită - în mod eretic - "Soluția forumului intern"

Cardinalul conservator din Durban, Wilfrid Napier, i-a atacat pe jurnaliștii catolici Raymond Arroyo și Edward Pentin pentru că ar fi raportat despre "incredibila unilateralitate" în legătură cu Amoris Laetitia.

Publicând pe Twitter (6 ianuarie) Napier apără documentul controversat: " "Circumstanțele particulare "se pot referi la forumul intern, unde Legea canonică nu se aplică, pentru că ceea ce este în joc este conștiința unei persoane."

Părintele Pius Petrzyk explică pe Twitter lui Napier că o căsătorie nu poate fi declarată nevalidă prin intermediul "forumului intern", deoarece căsătoria "este un bun public, nu doar unul privat". Și, "Nu poți avea o căsătorie declarată nulă doar prin acordul uneia dintre părți."

Teoria "forumului intern" al lui Napier a fost condamnată. Ioan Paul al II-lea a declarat în februarie 1995 că o căsătorie poate fi declarată nevalidă doar de către autoritatea legitimă și niciodată printr-o judecată privată. Cardinalul James Stafford a scris în 2005 că "recurgerea la o așa-numită" soluție de forum intern "pentru a rezolva conflictele generate de căsătoriile problematice este duplicitară."

Imagine: Wilfrid Napier, © GovernmentZA, CC BY-ND, #newsPukkrkayzr
Adaugă un comentariu