Taal
Kliks
83
nl.news 1

Vrijspraak katholieke Asia Bibi uitgesteld

De vrijlating van Asia Bibi, een moeder van vijf kinderen, is uitgesteld omdat het Hooggerechtshof van Pakistan werd bevolen het besluit om haar vrij te spreken van godslastering te herzien. Asia heeft acht jaar gewacht op de doodstraf.

Leden van de fanatieke islamitische TLP-partij protesteerden tegen het vonnis dat het hele land blokkeert. Om hen tot rust te brengen, stemde de regering ermee in om de herziening te bevelen en Bibi te verbieden het land te verlaten.

Dit wil niet zeggen dat de vrijspraak ongedaan wordt gemaakt, maar de herziening kan jaren in beslag nemen en Bibi in de gevangenis achterlaten.

De TLP riep op tot de dood van de drie Hoogrechters die betrokken waren bij de vrijspraak van Bibi. De politie arresteerde vorige maand twee gevangenen voor het samenzweren om haar te doden. Er is geen enkele manier waarop Bibi en haar familie in Pakistan konden blijven na een vrijlating uit de gevangenis.

Minister van Minderheden Shahbaz Bhatti, een katholiek, en Punjab gouverneur Salmaan Taseer werden beiden vermoord voor het verdedigen van haar naam en het zich verzetten tegen de godslasteringswetten. De advocaat van Bibi, Saif Mulook, een moslim, is het land ontvlucht vanwege veiligheidsproblemen.

#newsGsqwstcvcg