Limbă
Vizualizări
73
ro.news

Amoris Laetitia transformă indisolubilitatea căsătoriei în "fantomă"

Părintele Giulio Meiattini, un benedictin al mănăstirii Madonna della Scara din Noci, Italia, a publicat cartea "Amoris Laetitia? I sacramenti ridotti a morale "(Amoris Laetitia - Sacramentele reduse la moralitate).

Meiattini a explicat pentru La Fede Quotidiana (24 februarie) că Amoris Laetitia dezorientează familiile creștine în loc să le confirme în credință deoarece capitolul 8 introduce o practică relativistă și nu ia în considerare în mod corect temelia sacramentală a teologiei morale.

Potrivit lui Meiattini, Amoris Laetitia păstrează indisolubilitatea căsătoriei creștine doar teoretic. În lumina interpretării de la Buenos Aires, pe care papa Francisc a numit-o singura interpretare oficială a lui Amoris Laetitia și pe care Meiattini o consideră "prost scrisă", este "imposibil de spus că principiul indisolubilității este respectat."

"Se poate susține cu cuvinte că indisolubilitatea căsătoriei este sacrosantă, dar dacă le permitem celor care trăiesc în infidelitatea notorie și stabilă să aibă acces la sacramente, indisolubilitatea devine fantomă", adaugă Meiattini.

Pentru el, ar fi fost "nu numai oportun, ci loial și politicos" și "un semn de respect și dorință de a ascultă" dacă Francisc ar fi răspuns Dubiei celor patru cardinali cu privire la Amoris Laetitia.

Imagine: © Lawrence OP, CC BY-NC-ND, #newsDgdcehpovf
Adaugă un comentariu
ro.news a menționat acest post în Cardinalul eretic Kasper admite că erezia l-a orbit.