Taal
Kliks
95
nl.news

Kardinaal Müller bekritiseert onrechtvaardig pro-lifers die de pro-abortusideeëen van paus Franciscus bekritiseerden

Pro-lifeactivisten wereldwijd bekritiseren paus Franciscus voor het relativeren van abortus door het gelijk te stellen aan sociaal-rechtvaardige kwesties zoals migratie en armoede.

In zijn apostolische aanmaning Gaudete et Exsultate, 101, beweert Franciscus dat het leven van mensen die lijden "even heilig" is als het leven van onschuldige kinderen, waarbij hij negeert dat lijden en gedood worden op geen enkele manier hetzelfde zijn.

Kardinaal Gerhard Müller heeft in vervolg op zijn zigzagstrategie kritiek geuit op deze stemmen op NcRegister.com (21 april). Müller beweerde dat het "duidelijk ongepast is Franciscus te categoriseren als een ideoloog van de anticultuur van de dood".

Maar het is een feit dat Franciscus in 2017 de Nederlandse politicus Lilianne Ploumen, een meedogenloze abortuspropagandist, bekroonde met de Pauselijke Orde van Sint Gregorius.

In Italië promoot hij mensen als Emma Bonino die, hoewel geen arts, zelf meer dan 10.000 illegale abortussen heeftuitgevoerd. Bonino wordt in haar eigen land gezien als de Italiaanse "mevrouw abortus".

Franciscus heeft ook een hechte vriendschap met de kwaadaardige Italiaanse journalist Eugenio Scalfari wiens krant La Repubblica het belangrijkste pro-abortusblad in Italië is.

Afbeelding: Gerhard Ludwig Müller, © michael_swan, CC BY-ND, #newsMyqafyiwmo