Taal
Kliks
68
nl.news

Italiaanse verkiezingen: Paus Franciscus en linkse partijen verpletterd

De Italiaanse Partito Democratico (PD), de voormalige communistische partij, die sinds maart 2013 de regering leidde, heeft gisteren bij de algemene verkiezingen een verpletterende nederlaag geleden, en heeft minder dan 20 procent van de stemmen heeft gekregen. Deze partij was verantwoordelijk voor de meest anti-katholieke regering in de geschiedenis van de Italiaanse republiek.

De regering van de PD bevorderde massa-immigratie en introduceerde homohuwelijk en euthanasie, maar had toch de onaflatende steun van paus Franciscus.

Toen twee miljoen katholieken in januari 2016 in Rome bijeenkwamen om zich te verzetten tegen de regering die op het punt stond homohuwelijk in te voeren, negeerde Bergoglio de demonstranten volledig. Hij hield zich ook stil toen de linkse regering euthanasie introduceerde. In plaats daarvan moedigde hij de pro-immigratiestandpunten van de regering enthousiast aan.

Een van Franciscus' helden in de Italiaanse politiek is de diabolische Emma Bonino, een vocale bondgenoot van de PD. Na zijn vele pogingen om zich te mengen in de Italiaanse politiek ten gunste van links, moet de verkiezing van gisteren ook worden gezien als een Italiaanse stem tegen Franciscus.

Afbeelding: © Mazur, catholicnews.org.ukCC BY-NC-SA, #newsDbegivdfzj