Clicks259
hr.news

Novi detalji pokazuju okrutno suđenje protiv kardinala Pella

CatholicNewsAgency.com objavio je više dokaza koji otkrivaju lažan sudski proces u Melbourneu protiv kardinala Georgea Pella (17. prosinca).

Pell je 11. prosinca proglašen krivim za "zlostavljanje" dvojice dječaka zbora iz katedrale u Melbourneu neposredno nakon nedjeljne mise u sakristiji katedrale, koja je, nakon završetka mise, puna ljudi.

Tužitelji nisu mogli utvrditi datum, pa su nagađali o "razdoblju između kolovoza i prosinca 1996. godine".

Jedan od "žrtvi" rekao je svojoj majci barem dvaput da nikada nije bio seksualno zlostavljan, prije nego što je preminuo od predoziranja drogom 2014. godine. Druga žrtva, koja je bila prisutna na sudu, ispričala je o "zlostavljanjima" majci tek nakon smrti njezina sina.

Kao nadbiskup Melburnea, Pell je obično slavio nedjeljnu misu u 10:30 na kojoj je redovito pjevao zbor. Međutim, između kolovoza i prosinca 1996. godine to se događalo samo dvaput zbog restauratorskih radova. U oba slučaja, zbor je održavao probe neposredno nakon mise, tako da bi se neprisutnost dva dječaka zbora odmah primijetila.

Na jednoj od tih nedjeljnih misa, Pell je bio s gostima odmah nakon mise.

Svećenik koji je bio prisutan svaki put kada je Pell slavio misu u katedrali, rekao je policiji: "Nikad prije, za vrijeme ili nakon mise, nadbiskup nije bio u izravnom kontaktu s bilo kime osim sa mnom koji sam bio prisutan".

Drugi je svjedok rekao sudu da je Pell tražio pomoć kako bi skinuo svoju halju nakon mise i stoga nije mogao biti tamo sam. Isti je svjedok rekao policiji Victorije da unutarnja konstrukcija katedrale nije u skladu s optužbama.

Sudac je isključio bilo kakvu obranu iz sudske rasprave koja bi mogla podržati vjerodostojnost [lažljivog] optužitelja.

Slika: George Pell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsCwrxirreaw