Limbă
Vizualizări
77
ro.news

Cardinalul Coccopalmerio, un mincinos

Cardinalul Francesco Coccopalmerio, președintele Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative, vorbește în contradictoriu.
Vorbind cu ncregister.com (2 ianuarie), el a spus clar că persoanele divorţate şi recăsătorite nu pot fi admise la Sfânta Împărtășanie pentru că trăiesc într-o stare de grav păcat.
Însă cu o secundă mai târziu a spus contrariul. Speculând asupra cazurilor persoanelor adultere care doresc să-și schimbe viața, dar "nu pot face acest lucru", a susținut că ei sunt numai într-o stare de "păcat obiectiv", nu de "păcat subiectiv". O astfel de distincție este pur academică. În realitate, păcatul fie există într-o persoană, fie nu.
Teoria lui Coccopalmerio presupune faptul că el recurge la cea de-a patra dintre cele cinci Dubia care întreabă: "Pot există circumstanțe și intenții care să scuze sau chiar să justifice o faptă greșită ? "
O asemenea afirmație este eretică, deoarece Conciliul de la Trento a condamnat ideea conform căreia poruncile lui Dumnezeu sunt imposibil de păstrat.

Imagine: Francesco Coccopalmerio, © wikipedia, CC BY-SA, #newsRxbrydvwop
ro.news a menționat acest post în "Cardinalul Coccopalmerio contrazice Catehismul".