Clicks160
hr.news

Nadbiskup Bergoglio branio je osuđenog homoseksualnog zlostavljača

Nadbiskup Jorge Mario Bergoglio iz Buenos Airesa naložio je četverodijelnu studiju objavljivanu od 2010. do 2013. godine, a u obranu osuđenog homoseksualnog zlostavljača, salezijanskog oca Julija Césara Grassija koji trenutno služi 15 godina zatvora. Studija opisuje Grassijeve žrtve kao "lažne optuženike".

Svesci studije nose naslov "Studies on the Grassi Case" ("Studije na slučaju Grassi"), koje je napisao odvjetnik Marcelo Sancinetti. Prema ElPais.comu, posljednji svezak izričito navodi da je studiju 2010. godine naručila argentinska biskupska konferencija, a posebno njegov tadašnji predsjednik, kardinal Jorge Mario Bergoglio.

Grassi je osnovao zakladu "Felices los Niños" s više od 400 zaposlenika kako bi pomogao djeci. Bio je miljenik medija i imao je bliske kontakte s bogatima i moćnima.

Kada je Bergoglio naručio studiju, Grassi je apelirao na svoju osudu da je homoseksualno zlostavljao muške tinejdžere. 2010. godine predmet je ispitivao Vrhovni sud u Argentini koji je kasnije potvrdio osudu. Bergoglio je sucima Vrhovnog suda dao kopiju studije. Grassi nikada nije uklonjen iz svećenstva.

#newsNdzplkttij