Clicks89
sl.news

Revni pridigar Frančišek je ostal brez denarja in svoje pribežališče išče v kardinalu Marxu

Južnoameriška neprevidnost papeža Frančiška ne uničuje samo Cerkve, ampak tudi finance Vatikana.

Frančišek na žalost ni uspel očistiti proračuna Svetega sedeža, čeprav je bila to ena izmed nalog, za katero so si njegovi volilci želeli, da bi jo izpolnil.

Zdaj pa je hiša v plamenih. Primanjkljaj Vatikana se je v letu 2018 ob 300-milijonskem proračunu podvojil na 70 milijonov evrov.

V Vatikanu je preveč, in sicer kar 5000 zaposlenih, nepotrebnih pogodb, prevelik vozni park, slabo upravljanje z nepremičninami in veliko dodatnih stroškov, kot je recimo plačilo 550.000 evrov za postavitev božičnih jaslic na Trgu svetega Petra.

Pri časopisu Wall Street Journal so (3. septembra) zapisali, da je Frančišek v svojem majskem pismu za hitre protiukrepe zaprosil münchenskega kardinala, Reinharda Marxa, koordinatorja vatikanskega sveta za gospodarstvo. Marx je 20. septembra sklical izredni sestanek, da bi obravnaval omenjeno težavo.

Obstaja še ena težava: modernisti, kot je Frančišek, so dobri kadar s strani sveta prejemajo aplavze, vendar pa odtujujejo preproste, zveste katoličane, ki darujejo Cerkvi.

#newsUuizodnizg