Vizualizări46
ro.news

Dreptate coruptă: Sora inocentă Maica-Teresa lăsată de izbeliște în închisoare

Episcopul Theodore Mascarenhas, în vârstă de 58 de ani, secretarul general al episcopilor indieni, a vizitat-o în închisoare pe vârstnică maică Teresa-sora Concelia Baxla, a raportat UcaNews.com (15 februarie).

Sora Concelia era superiorul unei case de surori Maria Theresa pentru surorile necăsătorite din Ranchi. Ea a fost arestată în iulie 2018 sub acuzația de "trafic de copii", reprezentată acum drept "adoptare ilegală". Sora suferă de diabet și vene varicoase.

Mama copilului a mărturisit că ea și-a dat copilul în mod voluntar. Mascarenhas o numește pe sora Concelia nevinovată.

Fiecare încercare de a obține o cauțiune pentru ea a fost respinsă brusc, uneori în câteva minute.

Mascarenhas descrie momentul în care sora lui a apărut în fața lui, în spatele unei ferestre cu gratii duble și îndoite : "S-a uitat la mine mult timp cu ochi umezi, a cedat și a plâns."

Ea a spus: "Iartă-mă, Doamne, am adus rușine Bisericii, dar eu sunt nevinovată, Doamne."

Episcopul își mărturisește admirația deplină față de această "soră dezinteresată" folosită de puterile politice pentru a pedepsi Biserica "Nu era îngrijorată de chinul ei. Ea era preocupată de răul pe care arestarea ei o făcuse Bisericii."

"Mă rog", a continuat ea "și mi-am spus, "Isus, ai suferit și ai murit pentru mine, cum să nu suport această suferință pentru tine, chiar dacă sunt nevinovată."Accept voia lui Dumnezeu."

Imagine: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsHsxprpmoug