Nyelv
Kattintások
294
hu.news

A Viganò háttere

Az olasz Aldo Maria Valli újságíró közreműködött a felkapott nyilatkozatban, amelyet az előző amerikai nuncius, Carlo Maria Viganò publikált - írja Valli az aldomariavalli.it oldalon.

A nyilatkozatban Viganò vallomást tett Ferenc pápáról és a liberális barátjairól, akik közvetlen szerepet játszottak McCarrick bíboros homoszexuális bántalmazásaiban.

Valli emlékszik, hogy Viganò régen kapcsolatba lépett vele, hogy találkozzanak olyan körülmények között, hogy ne a Vatikánhoz közel legyenek és ne telefonáljanak. Viganò meglátogatta Vallit a lakásában, hogy megvizsgálja, ellenőrizze. Egy hónappal később Viganò visszatért és megkérte Vallit, hogy publikálja a nyilatkozatát.

Viganò azt mondta Vallinak, hogy fel akart szólalni, mert "a repedések, amelyekről VI. Pál beszélt, amelyekből a sátán füstje közeledik Isten háza felé, azok szakadékokká váltak". Azt is mondta, hogy megvette repülő jegyét, hogy elhagyja Olaszországot és elbújjon (mert féltette az életét).

Mások is közreműködtek a projektben. Marco Tosatti újságíró segített a szöveg szerkesztőjeként. Viganò továbbá megosztotta munkáját Timothy Busch amerikai ügyvéddel is.

A Washingtonban található vatikáni nagykövetségen egykor tanácsadóként dolgozó Jean-François Lantheaume megerősítette, hogy Viganò az igazat mondja.

Kép: Carlo Maria Viganò, #newsSdzypgpycn
hu.news ezt a bejegyzést a A Vatikán nyomást gyakorolt egy kiadóra, hogy akadályozzák a kritikus könyvet-ben megemlítette.