Clicks519
hr.news

L'Osservatore Romano predlaže poganstvo umjesto "stroge doktrine"

Vatikanski L'Osservatore Romano, koji se pretvorio u bijesan antikatolički list, objavio je 11. rujna intervju s kolumbijskim propagandistom Amazone Alfredom Ferrom Medinom, koji je također i isusovac.

Ferro je koordinator zagonetne "Pan-amazonske isusovačke službe". Intervju je vodio Marcelo Figueroa, protestantski urednik argentinskog L'Osservatore Romano.

Za Ferra, jedan od najvažnijih izazova Crkve jest kako provesti "evangelizaciju". Međutim, on evangelizaciju shvaća ne kao naviještanje evanđelja, već kao uključivanje u "interkulturalni i međuvjerski dijalog" [radi "dijaloga"].

Izjavljuje da je "prošlo vrijeme" kada smo si mogli "priuštiti mentalne obrasce oblikovane strogom doktrinom". "Strogom doktrinom" Ferro pretpostavlja katoličku vjeru. Naravno, paganstvo, socijalizam, gej propaganda i ekologija nisu za njega "stroge doktrine".

Ferro nastavlja prigovarajući da smo "inzistirali na" zapadnim obredima" [iako su uništeni prije više desetljeća] i nisu uzimali u obzir "simbole i slavljenja starosjedilačkih naroda". Izraz u navodnicima je eufemizam za poganstvo.

Franjo će usko pratiti Amazonsku sinodu, predviđa Ferro, jer želi "potaknuti promjene i preobrazbe Amazonske Crkve" što će "nužno" imati posljedice na samu univerzalnu Crkvu.

#newsNksronvphi