Jezik
Broj pregleda
118
hr.news 1

Novi poglavar FSSPX-a - otac Davide Pagliarini

Talijanski otac Davide Pagliarani (47) izabran je za 12-godišnji mandat na položaju generalnog poglavara Bratstva sv. Pija X. (FSSPX) 11. srpnja.

Biskup Alfonso de Galarreta izabran je za prvog, a otac Christian Bouchacourt za drugog pomoćnika.

Pagliarani je zaređen za svećenika 1996. godine. Radio je u Italiji i Singapuru, tada je imenovan poglavarom okruga Italije, a od 2012. godine bio je rektor argentinskog sjemeništa.

Blog RadTradThomist.Chojnowski.me prognozirao je 24. lipnja da je Pagliarani vodeći kandidat za izbore i nazvao ga favoritom "konzervativnijih" svećenika FSSPX-a.

U intervjuu za 2011. godinu Pagliarani je obranio teološke razgovore s Vatikanom. Prema njegovim riječima, njihov cilj nikada nije bio postići dogovor, nego sastaviti cjelovitu dokumentaciju kako bi riješili položaje obje strane.

Poručio je da Bratstvo "namjerava surađivati kako bi Crkva mogla vratiti svoju tradiciju" i stoga mora biti "kamen spoticanja i znak suprotstavljanja: sa ili bez kanonske regularizacije".

Pagliarani je izjavio da regularizacija ne bi ukinula stanje neophodnosti koja i dalje postoji u Crkvi, a "koja je do sada opravdavala djelovanje Bratstva".

#newsMwkubwcjji
hr.news je spomenuo ovu objavu u FSSPX: "Odbijamo prihvatiti Drugi vatikanski sabor".