Nyelv
Kattintások
432
hu.news 4

Ferenc pápa egyháza az örök üdvösség helyett az anyagi életet részesíti előnyben

Ferenc pápa kinevezése óta a pro-life mozgalmakat "egyre inkább összezavarja az, aki eddig a legbiztosabb támasz volt" - mondta John-Henry Westen, a “hűségeskü” egyik aláírója.

A LifeSiteNews oldalnak adott interjújában Western az egyház következő tulajdonságát kritizálta: "Az egyház egyfajta fordított forradalmat csinál, ahol nem az örök üdvösség a legfontosabb, hanem az anyagi élet".

Kép: John-Henry Westen, © American Life League, CC BY-NC, #newsSsvqemwmbk
Írjon hozzászólást
charisma
Egy szóval nem mondtam-írtam, hogy a jelenlegi helyzet jó. Az aggódás (túlzott) mértékére utaltam. Senki sem tud aggódásmentesen élni. Ez a félelem nem Istentől való. A kompromisszum-nélküliség Isten parancsainak betartására, nem pedig az aggódás mértékére kell vonatkozzon. Részemről befejeztem .
Írjon hozzászólást
charisma
Nem voltál félreérthető, nem is utaltam erre.
Úgy gondolom, nem bezárkózni kell, hanem tanúságot tenni - a kapott talentumokat használni.
Ugyanúgy veszélyes dolog a folytonos aggódás és félelem...
Írjon hozzászólást
charisma
kedves @Anne T. és @Gratia copiosa , az egyház ill. a szerzetesrendek a múltban is törekedtek egyrészt az önellátásra, másrészt olyan bevételszerzésre, ami összeilleszthető a mindennapi tevékenységgel. A bencés rend nem saját maga vállalja luxushotel üzemeltetését, hanem egy szállodaláncra bízza. A kolostorok sörfőzdéi, sajtműhelyei, ostyasütői, gyógynövény termékei nem ördögtől való dolgok.
Továbbiak
Írjon hozzászólást
Gratia copiosa
T. Anne-nak Miután Magyarországon 9 millió 700 ezer magyar ember nem gyón és éppen ezért nem áldozik, vagy ha áldozik, akkor szentségtörést követ el, a szemináriumok konganak az ürességtől a szerzetesrendek úgyszintén milyen jogon kritizálja marxista szellemben ha valaki megpróbál pénzt keresni és a kevés, rendszeresen szentmisére járó járók perselypénzéből és adományaiból élni. Az embernek az … Továbbiak
Írjon hozzászólást