Klik20
ms.news

Lebih Banyak Info Yang Muncul Mengenai Konviksi Rahsia Yang Menunjukkan Kardinal Pell Tidak Bersalah

Konviksi bogus Kardinal George Pell Para 11hb Disember–dalam en.news yang dilaporkan semalam- adalah berasaskan daripada verdik jury yang sebulat suara, dituliskan dalam media anti-Gereja TheDailyBeast.com (12hb Disember).

Kardinal tersebut ditemui "bersalah" kerana mempunyai dua budak Melbourne yang ditemui menyalahi perhubungan homoseks pada 90-an yang lalu ketika dia masih seorang archbishop Melbourne, diberikan lokasi tersebut, ianya tidak mungkin perkara tersebut berlaku.

Sesi pengadilan masih di bawah perintah lelucon di bawah kerajaan Australia yang bertindak menghalang sebarang maklumat yang ada dalam pengadilan sulit ini terbocor kepada awam.

Selama ini, Pell telah mengulangi kesungguhannya dan penafian yang konsisten dalam sebarang tuduhan.

Pengadilan kedua turut dikenali sebagai “the swimmers trial”(pengadilan perenang) yang akan bermula pada awal 2019. Pell telah dituduh kerana menyalahi "kesalahan seksual" di mana dua orang lelaki bermain dalam kolam renang awam di Ballarat, Victoria bagi kira-kira empat puluh tahun yang lalu walaupun tiada saksi di tempat tersebut .

Konviksi Pell merupakan mangsa dalam kes penyalahan palsu yang sedang berjalan yang menyatakan paderi bersalah sebelum dibuktikan tidak bersalah walaupun penyalahan seksual dalam kalangan klergi Katholik adalah pada tahap yang minimal.

Gambar: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsZwtshzjnka