Clicks588
hu.news
2

Ferenc pápa megváltoztatja a doktrínát "álcával és ferde beszéddel"

Ferenc pápa "ferde beszéde" miatt fél a 83 éves John Rist, az ősi filozófia és patrisztika professzora.

Rist a pápát eretnekséggel vádoló áprilisi levél egyik legkiemelkedőbb tudós aláírója.

Azt mondta az NcRegister.com oldalnak, hogy a kétértelmű és ellentmondásos, fontos témákkal kapcsolatos nézeteket értelmezni lehet egy "kitervelt próbálkozásnak" is, amivel "álcázva" megváltoztatja a doktrínát.

Azonban a néha felmerülő kétértelműség lehet az emberi hiba terméke is - mondta Rist. Ám Ferenc pápa "hosszú kétértelműsége" arra utal, hogy "álcázva" csinálja azt, amit "nyitottan és egyértelműen nem katolikus módon nem lehet".

Róma ég, miközben a helyzet súlyát, ahol Ferenc pápa átalakítja az egyházat egy spirituális civil szervezetté, nem fogják fel a konzervatívak - mondta Rist.

Kép: John Rist, #newsVoysdgfzbf
Sokan nem látják vagy csupán nem akarják látni hogy Ferenc szakadást okoz a katolikus egyházban és ez tény és az is hogy Ferenc rozs vezetője az egyháznak és az egyházon belül sokan nem szállnak szemben Ferenccel de a katolikus híveknek nincsen mitől félni a Vatikánnal sokan nem szállnak szemben mert az engedelmeségi fogadalom minden katolikus hívő emberek kötelessége be tartani de meddig lehet …More
Sokan nem látják vagy csupán nem akarják látni hogy Ferenc szakadást okoz a katolikus egyházban és ez tény és az is hogy Ferenc rozs vezetője az egyháznak és az egyházon belül sokan nem szállnak szemben Ferenccel de a katolikus híveknek nincsen mitől félni a Vatikánnal sokan nem szállnak szemben mert az engedelmeségi fogadalom minden katolikus hívő emberek kötelessége be tartani de meddig lehet mert elsosorban Istennek és az igaz krisztusi evangéliumi tanításának tartozunk engedelmeségel!.
Egy lényeges dolgot el felejtettem ami a szabad akarat amit Isten adót minden embernek a világon