Clicks343
hu.news

Szent X. Piusz Papi Testvériség: A Ferenc pápát eretnekséggel vádló levél "időpazarlás"

Egy aláíratlan, május 17-ei nyilatkozatban a Szent X. Piusz Papi Testvériség (SSPX) az áprilisi levelet támadta, ami eretnekséggel vádolja Ferenc pápát, valamint 85 pap és tudós írta alá.

A nyilatkozat az FSSPX.news oldalon került publikációra, a tartalom szerint a levél szűk látókörrel rendelkezik, és egy "radikális megközelítés, aminek kudarc a végzete".

A testvériség már évtizedek óta az egyházi igazgatáson kívül működik, viszont az SSPX azt állítja, hogy a levélből hiányzik "a legitim hatalom iránti tisztelet".

Kiemeli, hogy a "gondok nem tegnap kezdődtek", ezt viszont senki sem cáfolja, a jelenlegi pápaságot pedig egy "érő gyümölcsnek" hívják, amit "megmérgeztek".

A nyilatkozat meglepő módon kerüli a közvetlen konfrontációt a levél tartalmával, helyette a lehetséges "eredményekről" spekulál, hogy azok vajon "körültekintőek-e" vagy "van-e esélyük a sikerre". Még azt is állítják, hogy "a kudarc nevetség tárgyává teheti a szerzőket és céljukat".

A levélre még azt is mondták, hogy időpazarlás, viszont így felmerül a kérdés, hogy akkor az SSPX mégis miért tett megjegyzést a levélre?

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsGfujwxbnpt